Fasadeisolering på den smarte måten
Fasadeisolering på den smarte måten

Fasadeisolering på den smarte måten

20-06-2019 Produktnyheter

Man sparer både arbeidstid og frustrasjoner når vindu- og dørmontasjen skjer med Paslode WicoLine. Den nye metoden sikrer en effektiv montasje hver gang – uansett om man skal bygge nytt eller renovere fasader på bygninger plaget med støy. 

Rask fasadeisolering spiller en viktig rolle i optimaliseringen av byggeplassens arbeidsprosesser. Jo tidligere vinduer og dører blir montert, desto flere oppgaver kan utføres parallelt. Nettopp derfor har ITW Construction Products utviklet løsningen Paslode WicoLine, et vindu- og dørsystem for utvendig fasadeisolering ved nybygg og renovering.

Gjør vindu- og dørmontasjen effektivt

Paslode WicoLine er en universalløsning for bruk til forskjellige isoleringstykkelser, og er utviklet i dialog med en rekke vindusprodusenter, ingeniører og entreprenører. Systemet består av flere deler, og gjør montasjearbeidet veldig enkelt: Først monteres konsollene på veggen, mens trykk- og trekkbeslagene monteres på selve vinduet eller døren. Deretter kan vindu- eller dørelementet enkelt og raskt løftes på plass og festes fast, slik at fasaden lukkes.

  • Tidsbesparelsene er veldig store. En effektiv tømrer vil for eksempel i forbindelse med utskiftning av vinduer kunne fjerne det gamle vinduet og montere et nytt på ca. en time. Montasjen av konsollene kan samtidig bli gjort innenfra, slik at du oppnår en bedre arbeidsprosess og ikke er avhengig av stillas eller stige, forteller produktsjef Kjetil Ebbestad fra ITW Construction Products.

Enklere kvalitetssikring av fasadearbeidet
Festemiddelsløsninger, som fremstilles på ITWs nordiske fabrikk i Danmark, egner seg til fasader i betong, lettbetong og murverk. Den kan derfor brukes uansett om du skal bygge nytt eller renovere. Særlig i forbindelse med fasaderenovering av eldre bygninger med flere etasjer, åpner Paslode WicoLine for enklere kvalitetssikring:

- Paslode WicoLine er ikke bare med til å sikre en effektiv fasadeisolering slik at du sparer arbeidstid. Systemet sørger også for at elementene fastholdes i samme posisjon, både når du monterer isolering og etterpå. Det betyr at du enklere kan oppnå den korrekte isoleringstykkelse og unngår kuldebroer omkring konsollene, samt at elementene blir solid innfestet fra første stund, understreker Ebbestad.

 

Markedets sterkeste totalløsning
Det nordisk utviklede beslagssystemet er testet av et upartisk, eksternt institutt. Her er det blant annet blitt dokumentert at konsollen til betong har markedets beste bæreevne med opptil 193 kg per konsoll.
 
Systemet kan samtidig kombineres med andre løsninger fra ITW, som for eksempel SPIT TAPCON®-sortimentet av skurer til innfesting i betong. Dermed er det mulig for deg å oppnå en komplett innfestningsløsning uansett prosjekttype.