Husk ergonomien I HARDE SKUDDOPPGAVER

Husk ergonomien I HARDE SKUDDOPPGAVER

04-07-2018 Produktnyheter

Dårlige arbeidsstillinger er en av de hyppigste årsaker til skader i byggebransjen. Du kan minimere risikoen ved å planlegge arbeidet riktig og velge ergonomiske lettvektsløsninger fra starten. Dermed jobber du mer effektivt og sikrer at du leverer god kvalitet til byggherren.

-    Hvis du skal montere fasadebekledning i tre eller kompositt på et beboelseshus er Paslode CNP75.1 det optimale valg av skuddverktøy. Pistolen veier kun 2,8 kg siden hoveddelen er fremstilt av slitesterk, lett magnesium. Den er også laget til å ligge naturlig godt i hånden. Her bidrar det støpte gummigreps optimaliserte passform til at du heller ikke bruker unødvendige krefter på å holde pistolen i riktig posisjon når du jobber.

Det forklarer produktsjef Kjetil Ebbestad om det trykkluftdrevne skuddverktøyet som egner seg til spikre opptil 75 mm, og som gir deg maksimal skuddkraft til innfesting av kraftige fasadebekledninger. Hvis oppgaven krever kortere lengder på spikrene kan du i stedet bruke den mindre CNP65.1, som kan skyte spikre opptil 65 mm med de samme ergonomi- og effektivitetsfordelene som CNP75.1.


Effektivt festemiddel uten overbelastning

Du lader 325 skudd per rull, og finjusterer enkelt og raskt skuddybden uten verktøy. Dermed sparer du verdifull tid og som gjør det enklere for deg å oppnå høy kvalitet helt fra begynnelsen av byggeprosjektet. I tillegg er det et gjennomsiktig magasinlokk som gjør at du raskt kan finne ut av når det er på tide å få gjort den neste rullen klar.

Du oppnår dessuten en høy ensartet skuddkvalitet takket være et driftssikkert båndingssystem. Kjetil Ebbestad forteller:

- Dermed får du en effektiv innfesting av din fasadebekledning som holder i årevis og som ikke utsetter kroppen din for unødvendig belastning.


Varmforsinket spiker sikrer fasaden i all slags vær

ITW Construction Products har varmforsinket skuddspiker som holder bekledningen på plass i all slags vær uten rust eller merker.

Med den medfølgende gumminesen unngår du merker i overflater, som for eksempel på grunn av lakkering er særlig mottakelig. Den er enkel å montere og beskytter effektivt overflaten.

- I noen oppgaver kan du med fordel bruke rustfri slagskruer med TX-kerv fremfor skuddspikre eller alminnelige skruer. På denne måten sparer du både tid på festemiddelsoppgaven og oppnår enklere mulighet for reparasjon eller utskiftning av deler av bekledningen i etterkant, sier Kjetil Ebbestad.