Sikringsstjernen gjør det vanskelig for innbruddstyven i julen
Sikringsstjernen gjør det vanskelig for innbruddstyven i julen

Sikringsstjernen gjør det vanskelig for innbruddstyven i julen

06-12-2018 Produktnyheter

For mange håndverkere er innbruddsikring en stor del av arbeidsplanen frem til jul, og nå kan de la seg inspirere av årstidens gledelige budskap fra NKT Fasteners: unngå vanskeligheter med enveisskruer og bruk istedenfor TX stjernen som tyverisikrer boligen.

En fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for SpareBank 1 Forsikring viser at nesten halvparten av Norges befolkning (46 %) reiser bort i julen. Når det er så mange bortreist på samme tid så øker det risikoen for innbrudd, og det er størst risiko for innbrudd 2. juledag. Viktige tiltak er blant annet å låse dører, lukke vinduer og la boligen se bebodd ut forteller Simen B. Rudi, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Forsikring.

Unngå vanskeligheter og spar tid på oppgaven

Det er en god grunn til at innbruddssikring bør stå høyt på arbeidsplanen til mange håndverkere i ukene frem til jul. NKT Fasteners har i den forbindelse et godt juletips som vil gjøre det mye vanskeligere for tyven, forteller produktsjef Kjetil Ebbestad fra ITW Construction Products:  

- Man kan droppe de tradisjonelle enveisskruene som krever en spesialbit, og istedenfor skifte til TX skruer som kan monteres med helt normale bits. Det sparer både tid og vanskeligheter når man utfører sikringsarbeidet ute hos kundene. Ebbestad fortsetter:

- Vi har utviklet NKT Fasteners TX stjernen som trykkes ned i sporet etter montering av skruen. Deretter skal stjernen deformeres med et lett trykk slik at den setter seg fast. Dette gjør det nesten umulig for tyven å løsne skruen igjen. På denne måten kan nesten hver eneste TX skrue gjøres om til en sikringsskrue.

Innbruddsikring krever effektiv innfesting

Håndverkerens arbeidsoppgaver innen innbruddssikring er alt fra installasjon av nye låser, oppgradering av utendørsbelysning samt etablering av overvåknings- og alarmsystemer til sikring av vinduer og dører. Som fellesnevner krever oppgavene en effektiv og sikker innfesting for å unngå innbrudd i boligen ved å f.eks. skru av en glasslist fra vinduet eller løsne et sikringsbeslag. Ebbestad forteller:  

- Det handler om å gjøre det så vanskelig som mulig for tyven å bryte seg inn. Her har man tradisjonelt benyttet enveisskruer fordi de nesten er umulige å skru ut igjen, men de krever en spesialbit og samtidig finnes de kun i et begrenset antall dimensjoner, som gjør dem lite fleksible å jobbe med. Ebbestad fortsetter:

- En av fordelene ved TX stjernen er at du kan bruke den på alle TX skruer i hele NKT Fasteners sortimentet. Uansett om du skal sikre glasslister eller dyre designerlamper. Du kan for eksempel bruke sikringsstjernen til innbruddssikring av eksisterende vinduer med eldre TX skruer. Dette er mye enklere enn å skulle finne den riktige biten, skru gamle skruer ut, skifte bit og så endelig skru nye enveisskruer i.

NKT Fasteners TX sikringsstjerne fremstilles i zinklegering og leveres i tre størrelser: TX 10, TX 20 og TX 30.

 

Slik sikrer du hus og hjem:

Det finnes noen enkle tiltak for å gjøre risikoen for tyveri mindre. Politiet anbefaler:

  1. Installer låser på alle ytterdører og vinduer.
  2. Forsterke dørkarmer og hengsler med beslag.
  3. Unngå å oppbevare verktøy og stiger slik at de er lette å få tak i.

Du kan lese mer om hvordan du sikrer hus og hjem på Politiets hjemmeside.

https://www.politiet.no/rad/tyveri-og-vinningskriminalitet/Slik-sikrer-du-hus-og-hjem/