ITW tidslinje

ITW tidslinje

ITW Contruction Products tidslinje

 

Her hos ITW CP er vi stolte av våre røtter og sterke tradisjoner for innovasjon. Mange av produktene våre har vært teknologiske milepæler på sine respektive markeder, og vi arbeider fortsatt for å utvikle og produsere fremtidens festeløsninger.1899 - NKT Trådværket blir grunnlagt i Middelfart på Fyn.

1912 - Illinois Tool Works blir grunnlagt av investoren Byron L. Smith og oppfinnerne Frank W. Englun, Paul B. Goddard og Oscar T. Hegg i Chicago, Illinois USA.

1920 - Jack Gribbie utvikler 'Kundeanvendelsesteknologi', som gjør det mulig for virksomheten å finne opp tusenvis av nye produkter over en årrekke, og dette danner den dag i dag fortsatt ryggraden for vårt kundebaserte utviklingsprogram.

1930 - Nordisk Kartro ble grunnlagt

1935 - Paslode blir grunnlagt i USA av J.W. Leslie og blir en ledende innovatør på skuddmontasjesystemer. Navnet kommer fra en sammensetning av forbokstavene i produktenes viktigste bruksområder. PAcking, Shipping, LOading DEvices.

1951 - SPIT blir grunnlagt i Valance, Frankrike, hvor det finnes opp et unikt system for kruttdrevet innskyting av herdede stålspiker.

1950-årene - Hi-Cone-forpakningen utvikles for drikkevarer på boks, en av ITWs mest vellykkede oppfinnelser.

1956 - SPIT begynner å tilby rådgivning på byggeplassen

1963 - ITW introduserer den første selvborende skruen, og virksomheten trer med det inn på et nytt marked i byggebransjen.

1973 - ITW blir børsnotert på børsen i New York (NYSE).

1985 - ITW lanserer verdens første slangefrie spikerpistol, drevet på gass.

1986 - De ikoniske blå NKT-eskene kommer på markedet.

1993 - Spit og Paslode utvikler den unike PULSA gassteknologien for direkte montering på betong og stål.

1994 - Paslode lanserer Positive Placement skuddmontasje og revolusjonerer dermed montering av bygningsbeslag på metall.

1998 - ITW kjøper NKT, som på det tidspunktet har vært en viktig underleverandør på det europeiske markedet i mange år.

2000 - PULSA verktøyprogrammet vokser til et allsidig utvalg av spesialiserte produkter til VVSere, elektrikere og gipsmontører.

2005 – ITW kjøper opp Nordisk Kartro

2008 – Kartro omprofileres til ITW


2009 - ITW Construction Products APS samler sine danske salgsaktiviteter i en ny dansk handelsorganisasjon i Middelfart på Fyn. Den får navnet ITW BYG.

2012 - ITW Construction Products feirer 100 år med suksess.

2013 - Paslode lanserer et sortiment av gasspistoler drevet av litiumbatterier, inkludert IM360Ci (IM90i), den første gasspistolen med intelligent gassdoseringssystem og ekte helårsgass

2018 – Vi har i dag en portefølje på over 19 000 patenter og patentsøknader, og vi arbeider hver dag på fortsatt å nytenke, utvikle og produsere fremtidens festeløsninger


Innovasjon er hjertet av ITWs kjerneverdier, og båret av våre ansattes stålsatte vilje og erfaring fortsetter vi arbeidet for å sikre kundene våre nytenkende, markedsledende festeløsninger for fremtidens bygg.

 

ITW Construction Products AS er leverandør inn til byggevarehandelen av våre egne produkter.
Vi utvikler, produserer, markedsfører og selger produkter under kjente merkevarenavn som PASLODE, DUO-FAST, HAUBOLD, SPIT, NKT og ADJUFIX. For mer informasjon om de enkelte merkevarene.

ITW Construction Products AS het tidligere Nordisk Kartro.
Kartro har holdt på som et handelshus siden 1930-tallet, men ble i 2005 kjøpt av ITW og omprofilert i 2008.
I 2009 la vi om distribusjonsmåten vår fra direktesalg til forhandlersalg. All vår omsetning går nå gjennom distribusjonspartnere.